Evenimente

Următoarele Evenimente

9-10 OCT

2021

HEALTH NOW 6

Conferință Acreditată CPR | 9 prelegeri și 6 workshopuri | Online, Zoom
Află mai multe despre program și speakeri accesând pagina conferinței

Workshopuri & Conferințe de Psihologie Încheiate

Speakeri Conferinta Health Now 5 2020

2020

Online

Health Now V

A cincea ediție a conferinței de Psihologie Health Now a avut loc pe 7-8 noiembrie 2020, fiind prima ediție ce s-a desfășurat online. Organizată de Choice în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, tema conferinței a fost Psihologia viitorului: Tehnologie, Diversitate și Inovație. Conferința a fost acreditată de către Colegiul Psihologilor din România. Prelegerile au inclus teme precum evoluția IQ-ului în România, tratamente transdiagnostice în anxietate și depresie, gestionarea performanței în situații de criză, în timp ce workshop-urile au abordat subiecte precum impactul tehnologiei asupra comportamentului alimentar, relațiilor romantice, dezvoltarea inteligenței emoționale, a rezilienței și alte teme de interes. Câteva impresii aici.

2019

Cluj-Napoca​

Health Now IV

A patra ediție a conferinței Health Now, desfășurată în luna decembrie a anului 2018, a marcat primul eveniment Choice la Cluj. Ne-am reunit alături de specialiști în temele comportamentale, care au prezentat, dintr-o perspectiva bazată pe dovezi științifice, teme precum profilele infracționale, anxietatea socială, rolul pozitiv al emoțiilor negative, schizofrenia și dezvoltarea psihologică a copiilor crescuți în cupluri de același sex. Printre lectori îi amintim pe Prof. Univ. Dr. Daniel David, Lect. Univ. Dr. Gabriela Culda, Lect. Univ. Dr. Diana Cândea și Dr. Marius M. Stanciu. De asemenea, colegul nostru, Psihoterapeut Andrei M. Solomon a susținut un workshop pe tema relațiilor de cuplu.

48364127_2011632518913986_5183023497516941312_o
single session therapy

2018

București

Single Session Therapy

În noiembrie 2018, Choice, în colaborare cu Cristina Nicolescu, a organizat un atelier interactiv care adresat în mod special psihoterapeuților procticanți sau în formare. Invitatul nostru, profesorul Windy Dryden, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi psihoterapeuţi la nivel mondial, ne-a împărtășit viziune sa pragmatică și inovativă, discutând despre terapia de scurtă durată, cu accent pe impactul și beneficiile pe care le putem avea încă din prima ședință de terapie. Atelierul a fost orientat pe pe soluții, pe importanța schimbării comportamentale și cum le putem pune în practică într-un timp cât mai scurt.

2017

București

Health Now III

Cea de-a treia ediție a conferinței Health Now a adus cu sine subiecte noi în luna iulie 2017, când s-a discutat despre mituri în psihiatrie, sănătatea mintală a copiilor crescuți în familii homosexuale, consilierea genetică și tulburările mentale, stresul în copilărie și urmările acestuia, precum și altele. Conferința a avut 10 prelegeri, susținute de specialiști de top din domeniul psihologiei precum Prof. Univ. Dr. Dragoș Iliescu, Prof. Univ. Dr. Andrei Miu și Lect. Univ. Dr. Ramona Moldovan.

health-now-trei
choice-autumn-conf-2

2016

București

Choice Autumn Conference II

Cea de a doua ediție s-a adresat persoanelor interesate de perspectiva psihologiei evoluționiste asupra sexualității, abordându-se teme precum: indicatori ai comportamentului seductiv, homosexualitatea, sexualitatea între biologic şi cultural, dar şi modalități de măsurare transculturală a constructelor psihologice. Printre invitați îi putem număra pe Prof. dr. Dragoș Iliescu, cu o prelegere privind provocările în măsurarea cross-culturală a constructelor psihologice, Conf. dr. Alina Rusu vorbind despre homosexualitate din perspectivă evoluționistă și despre comportamentul seductiv, precum și Prof. dr. Carmen Strungaru cu o prelegere despre sexualitatea între biologic și cultural.

2016

București

Știință și Religie. Mituri, Întrebări și Răspunsuri

La finele lunii august, doi dintre colegii noștri, Victor Bohuș și Cezar Ionescu au abordat tematica relației dintre religie și știință.

Măsura în care religia este „rădăcina tuturor relelor” sau, dimpotrivă, indispensabilă moralității a făcut obiectul primei prelegeri. Victor a discutat despre aportul științei în această dilemă ce poate fi vizionată aici.

De asemenea, cea de-a doua prelegere, susținută de Cezar a abordat întrebări precum: Religia și știința în perioadă actuală se află într-o oarecare confruntare; este această confruntare reală? Sunt ele compatibile? Este metodă științifică suficient de bună pentru aflarea adevărurilor? Există oare o metodă științifică?

stiinta-si-religie
health-now-2

2016

București

Health Now II

A doua ediție a Health Now a avut loc în ianuarie 2016 aducând cu sine un nou set de practici de promovare a stării de bine și sănătății psihice prin metode dovedite științific. Sub tutela temei generale Stres și anxietate în viața cotidiană, prelegerile au cuprins subiecte precum performanța și reducerea stresului în mediul organizațional, factorii de risc cardiovasculari și autocontrolul în managementul greutății, dar au fost discutate și problematici precum tehnicile de schimbare a comportamentului sau aplicații din economia comportamentală. Printre invitați îi amintim pe Prof. dr. Dragoș Iliescu, Lect. Univ. dr. Ioana Podină, Lect. Univ. dr. Claudia Rus și alți specialiști în domeniu.

2015

București

Choice Autumn Conference

Intitulată Intervenții moderne în psihologia clinică: aplicații tehnologice și evoluționiste, prima ediție a Conferinței de Toamnă i-a avut ca invitați pe Dr. Cristina Mogoașe, Dr. Oana Cobeanu (Cluj) ce au discutat despre intervenții în depresie, dar și pe Drd. Simona Geacar și Dr. Vlad Mureșan cu discuții despre perspectivele evoluționiste în relațiile de cuplu. De asemenea, Dr. Cezar Giosan de la Universitatea Berkeley, alături de dr. Vlad Mureșan și dr. Carmen Strungaru au moderat o dezbatere despre consecințele psihologice ale nepotrivirii dintre mediul ancestral și cel modern.

choice-autumn-conf-2
health-now-1

2014

București

Health Now I

Prima ediție Health Now a avut loc la finele anului 2014, fiind primul eveniment marca Choice și a constat în două prelegeri și zece ateliere interactive susținute de practicieni și specialiști din 5 centre universitare, dar și din sesiuni de networking. Printre invitații de la acest eveniment îi amintim pe Dr. Seramis Sas care ne-a învățat când este bine să ne încredem în autoritatea științifică, Dr. Nicoleta Calomfirescu – cu o prelegere despre prevenția bolilor cardiovasculare sau Dr. Ioana Podină cu care am discutat despre strategiile cognitive de menținere a unui creier sănătos. Alte teme abordate la prima conferință Health Now au fost: rolul părinților în mișcarea fizică a copiilor și jocul liber, prevenția depresiei din perspectiva psihologiei pozitive, dezvoltarea autocontrolului, sedentarismul, somnul ca factor esențial pentru un stil de viață sănătos și altele.